Аглер со честитка до Силјановска Давкова: Историски избор на прва жена претседател на Северна Македонија

Американската амбасадорка Анџела Агелер и ја честиташе победата на Гордана Силјановска Давкова на претседателските избори.

Таа преку налогот на X го оцени како историски изборот на првата жена претседател на Северна Македонија и нагласи дека САД продолжуват со поддршка на целосната евроинтеграција на земјава.

My heartfelt congratulations to Gordana Siljanovska-Davkova on her historic election as the first female president of North Macedonia. Congratulations also to all those citizens who exercised their right to vote yesterday in presidential and parliamentary elections. The United…

— Ambassador Angela Aggeler (@USAmbNMacedonia) May 9, 2024

-Моите срдечни честитки до Гордана Силјановска Давкова за нејзиниот историски избор за прва жена претседател на Северна Македонија. Честитки и за сите оние граѓани кои вчера го искористија своето избирачко право на претседателски и парламентарни избори. Соединетите Американски Држави ќе продолжат да ги поддржуваат целите за просперитет и целосна евроатланска интеграција на оваа земја, стои во пораката на Агелер. 

Leer artículo completo sobre: sitel.com.mk

Noticias no leídas